Beste laptops voor studenten – Onbeslist? Lees dit!

Als je nog geen nieuwe laptop hebt gekocht voor het nieuwe schooljaar, is dit een goed moment om dat te doen. Met de feestdagen die snel naderen, zijn er zeker speciale aanbiedingen en grote kortingen op laptops, vooral studentenlaptops. Dit is echt een goed moment, zo niet de beste tijd van het jaar, om deze aanbiedingen te bekijken en de laptop te kopen die je zo graag wilde hebben als je zogenaamde “assistent” op school.

En voordat je naar deze grote online winkels gaat met allerlei soorten laptops en op de koopknop drukt, moet je weten dat er bepaalde factoren zijn waar je rekening mee moet houden voordat je een keuze maakt.

Prijs. Een bekende factor die onze aankoopbeslissing beïnvloedt, niet alleen voor laptops, maar ook voor andere producten. Als uw budget het niet toelaat om de laptop met de nieuwste technologie en de meeste functies te kopen, wilt u deze opties misschien overslaan als u het zich niet kunt veroorloven om uw tijd onnodig te verspillen. Maar als je een flexibel budget hebt, is het een must om al het aanbod in de gaten te houden, want je zult verrast zijn welke combinatie van merk, verpakte technologie en prijs veruit opvalt.

Maat. Groot of klein worden? Of je nu kiest voor een 17-inch laptop of een kleine 13-inch laptop, je moet begrijpen dat hier enkele nadelen aan kleven. Normaal gesproken zou ik het hebben over de voordelen die elk te bieden heeft, maar deze keer ga ik de nadelen aanstippen, omdat je zeker wilt voorkomen dat je je ongemakkelijk voelt met je Laptop voor school. Hoe groter de laptop, hoe meer gewicht deze zal hebben, en dit heeft invloed op hoe u zich verplaatst. Een grotere laptop betekent ook een grotere rugzak of laptoptas, en als je al vol zit met schoolspullen, zal het toevoegen van nog een groot item aan je stapel je meer pijn doen dan dat het je helpt, qua draagbaarheid natuurlijk. Denk aan de leerlingen die ‘s avonds laat opblijven en ‘s morgens laat wakker worden en zich haasten om op tijd in de klas te zijn. Aan de andere kant verminderen kleine laptops met een plus in mobiliteit je vermogen om te werken. Deze worden meestal niet geleverd met een volledig toetsenbord, waardoor u, samen met de kleine toetsen, langzamer typt dan normaal. Een ander aspect dat het vermelden waard is, is dat je de Alt + Tab-toetsen vaker moet gebruiken omdat alle geopende vensters en applicaties die je tegelijkertijd uitvoert niet op een klein scherm passen zoals op een groter scherm. Dat betekent dat u meer tijd moet plannen om uw projecten af ​​te ronden.

Naar mijn mening zijn de beste studentenlaptops middelgrote 15-inch laptops die een compromis zijn tussen de twee hierboven.

Bouw. Dit is waar uw budget weer binnenkomt, omdat u meer moet betalen voor extra functies. Als je een beperkt budget hebt, zullen een dual-core 2GHz-processor, 4 GB RAM, geïntegreerde grafische afbeeldingen en een harde schijf van 1 TB het werk doen. Dit betekent dat u uw documenten kunt bewerken en meerdere toepassingen tegelijk kunt uitvoeren. Niets bijzonders, meer heb je niet nodig voor school. De laptop die je kiest, hoef je natuurlijk niet alleen voor je schoolprojecten te gebruiken. Onthoud dat schooljaren niet alleen voor studeren zijn, maar ook voor de lol, een reden waarom je misschien meer rekenkracht in je laptop wilt stoppen. Naast de beperkte configuratie verbeteren een 3D-display, een dedicated grafische kaart, een gaming-processor en een Blu-Ray dvd-speler je multimedia- en game-ervaring tijdens de studiepauzes.