Een overzicht van hamamdoeken

Tegenwoordig vormen hamamdoeken een essentieel onderdeel van de meeste huishoudens. In feite hebben veel huizen deze in grote aantallen. Hamamdoeken worden voornamelijk gebruikt om het haar en de huid te drogen aan het einde van het wassen van je lichaam in badkuipen of onder de douche. Op dit moment worden hamamdoeken gemaakt van opgestapeld of lusvormig katoen, badstof of katoen gemengd met andere polyesters. Het is interessant om erop te wijzen dat ze vóór de jaren 1890 alleen van linnen waren gemaakt en dat handdoeken gemaakt van badstof later arriveerden.

Nu zijn handdoeken noodzakelijk voor alle huishoudens, waardoor het gezin en de gasten na het douchen of baden droog kunnen worden. Als het gaat om het kopen van handdoeken, moet u rekening houden met de benodigde hoeveelheid, het materiaal en de kwaliteit ervan, en het ontwerp van de handdoek.

Hamamdoeken zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en designs. U kunt hamam handdoek aanschaffen die passen bij de kleur van de badkamermuren of de vloermat, en zelfs uw douchegordijnen. Als uw badkamer neutraal gekleurd is, kunt u overwegen om het gebied te accentueren door handdoeken in geschikte kleuren op te nemen, of het neutrale uiterlijk te behouden door handdoeken in aantrekkelijke texturen op te nemen, zoals gewafeld of geribbeld.

U kunt uw badkamer een stijlvolle uitstraling geven door handdoeken met monogram te hebben, die overigens ook een geweldig huwelijkscadeau zijn. U kunt handdoeken met monogrammen met kransen, initialen en kronen enz. hebben. Over het algemeen worden dergelijke ongebruikelijke handdoeken niet gebruikt, maar eenvoudig weergegeven over de rest van de handdoeken die u in badkamers aantreft.

Het is niet moeilijk om in te schatten hoeveel handdoeken je thuis nodig hebt. U hoeft alleen maar het aantal leden van het gezin in te schatten en van tijd tot tijd te anticiperen op het aantal bezoekers. Het is een redelijk goede schatting om twee hamamdoeken/lakens te voorzien van een gelijk aantal handdoeken, plus vier tot zes washandjes per persoon. Washandjes worden vaak gebruikt voor het verwijderen van make-up en het drogen van het gewassen gezicht. Handdoeken die naast de gootsteen worden bewaard, zijn bedoeld voor het drogen van gewassen handen en kunnen ook handig zijn voor het drogen van het haar. Hamamdoeken of badlakens zijn bedoeld om je lichaam af te drogen aan het einde van een bad of douche.

Het is een beter idee om badlakens te hebben in plaats van handdoeken voor dikkere mensen, omdat ze meer drogen en kunnen worden gebruikt om hun lichaam in te wikkelen in plaats van een kamerjas. In het ideale geval kunnen badlakens het beste hoog aan de haken aan de achterkant van de badkamerdeuren hangen, omdat ze iets te lang zijn om op de handdoekbeugels te passen.

Je moet hamamdoeken kopen die gemaakt zijn van natuurlijke vezels. En vermijd die gemaakt van synthetische materialen. Behalve dat ze zeer absorberend zijn, blijven handdoeken gemaakt van natuurlijke vezels ook na verloop van tijd sterk. Dit materiaal bestaat uit verschillende kleine lusjes. Langere en dichtere lussen verbeteren de absorberende kwaliteit van de handdoeken. De voordelen van handdoeken gemaakt van microvezel zijn hun zachtheid en lichtgewicht.