Topattracties van Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en de grootste stad van het land. De stad is een van de oudste steden ter wereld en heeft een geschiedenis van ongeveer 3500 jaar. Het historische deel van de stad is door UNESCO geselecteerd als werelderfgoed. Er zijn een aantal prachtige paleizen, kerken en fonteinen die bijdragen aan de schoonheid van de stad. Tegenwoordig staat de stad bekend om zijn modeshows, nachtleven en winkelgebieden. Enkele van de populaire sieraden- en kledingbedrijven behoren tot deze stad. Het is vanwege al deze kenmerken dat de stad Rome echt de ‘Global City’ kan worden genoemd.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in de stad en al deze plaatsen zijn gedurende de maand oktober een week open waar de toeristen ze gratis kunnen bezoeken. Deze week is de beste tijd om Rome te bezoeken. Enkele van de bezienswaardigheden in Rome zijn:

Het oude Rome kan de beste plaats zijn om te bezoeken. Dit deel van de stad heeft een aantal oude paleizen en gebouwen die tijdens de Romeinse tijd zijn gemaakt. De belangrijkste bezienswaardigheden in het oude Rome zijn het Colosseum, Piazza Venezia en de Via dei Fori Imperiali. Je zou ook het Pantheon moeten zien dat in 125 na Christus werd gemaakt. In het plafond is een gat gemaakt waar je ‘s nachts de maan kunt zien.

Katholiek Rome is een andere interessante plek in Rome om te bezoeken. Deze plaats heeft ongeveer 1000 kerken die tot de beste ter wereld behoren. Deze kerken staan ​​bekend om hun kunst en architectuur. Volgens de katholieke traditie zou St. Peter samen met St. Paul een kerk in Rome hebben gesticht. Oorspronkelijk waren er vijf kerken die werden gemaakt. Deze kerken waren vroeger de belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor de vroege christenen. Tegen de Ve eeuw werd een van de kerken volledig verwoest en sindsdien zijn er nog maar vier kerken of basilieken over, namelijk St. Peter’s, St. Paul’s Outside the Walls, Santa Maria Maggiore en San Giovanni.

Er waren 28 kardinalen die om de beurt de boodschap en leringen van Jezus verspreidden onder miljarden katholieken over de hele wereld. Tegenwoordig vormen deze vier basilieken de belangrijkste kerken van Bezienswaardigheden Rome. Van alle pelgrims naar Rome wordt verwacht dat ze al deze vier kerken bezoeken. Maar houd dit in gedachten dat sommige kerken de “modepolitie” in dienst hebben die de toegang kan weigeren aan mensen die zich ongepast kleden. Blote schouders, korte rokjes en korte broeken zijn niet toegestaan ​​in de kerk.